Hozzávalók:
A tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 1 pohár kukoricadara
- 2 tojás
- 1 pohár tej - Tejcukor érzékeny kutyusoknak vízzel keverve.
- fél pohár zsiradék: zsír, napraforgóolaj vagy
olívaolaj stb. Figyeljünk a mennyiségre, ha a töltelék rész sok magas
zsírtartalmú alapanyagot tartalmaz, mint például szalonna kevesebb
mennyiség is elegendő lehet.
A töltelékhez:
Amit ezúttal elkészítéskor fokozatosan hozzá kell adagolni a tésztához,
hogy egyenletes állagú legyen és a kutya el tudja fogyasztani.
- Finomságok, tetszés szerinti mennyiségben és
arányban kedvencünk kedvencei, például: szalonna, töpörtyű, sajtdarabok,
kutya szalámi, főtt, apró darabokra vágott hús stb.
Elkészítése:
A lisztet, a kukoricadarát, a tojást, a tejet és a
zsiradékot összemorzsoljuk, összegyúrjuk, a hagyományos süteményhez
hasonló állagú kinyújtható tésztát készítünk belőle. Kutyusunk kedvenc
finomságait apró darabokra szeletelve folyamatosan belekeverjük a
készülő tésztába, hogy egyenletesen eloszlassuk benne. Ezek lehetnek
töpörtyűdarabok, kutya szalámi szeletek, szalonna, sajt falatkák stb.
A nyers tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és 45-60 perc alatt lassú tűzön kisütjük.
A kész tésztát száraz táphoz hasonló apróbb
darabokra szeleteljük, megvárjuk, amíg kihűl. Kéz melegen, langyosan
tálaljuk kedvencünknek.
Nagyon fontos!
- Sose adjunk forró ételt a kutyának!
- Sose adjunk cukros ételt, csokoládét a kutyának, mert nem tudja megemészteni, és ezzel megrövidíthetjük az életét!
- Ne fűszerezzük a kutyának készített ételt!
|